Sunday, July 14, 2024
HomeРегионПетричБронзът от ученическите игри по хандбал в Кубрат отиде при петричани

Бронзът от ученическите игри по хандбал в Кубрат отиде при петричани

Хандбалистите от СОУ „Н.Й.Вапцаров”- Петрич завоюваха трето място в Кубрат. В продължение на три дни в градчето се проведе финалната фаза за републиканско първенство по хандбал за учащи се до 14 годишна възраст.

На база постигнатите резултати по отделни райони право за участие добиха представителите на град Бургас, Варна, Горна Оряховица, Петрич, Кубрат и София.

Съгласно регламента шестте отбора бяха разделени в две групи по три. При това положение петричкият хандбален отбор съгласно тегления жребий игра първата си среща срещу представителите от Бургас и след пълно превъзходство се поздрави с победа 25:14. Във втория мач петричките хандбалисти премериха сили срещу шампиона от Горна Оряховица. Мачът като цяло премина равностойно, но накрая победители с 21:16 стана отборът от Горна Оряховица. При това положение петричките хандбалисти като втори в групата премериха сили с първия от другата група  отбор на град Кубрат. Далеч по-добри качества и игра показаха младите петрички хандбалисти, но местните съдии бяха на друго мнение и непрекъснато подпираха домакинския тим. При всяко дори и изравняване на резултата чернодрешковците вадеха състезатели от Петрич за две минути и при това положение съвсем явно доказаха своята пристрастност. Това беше до края на срещата и накрая мачът завърши с резултат 20:19 за отбора от Кубрат. На малкия финал петричкият хандбален отбор надигра тотално отбора на Варна  и се поздрави с победа 17:12, което им донесе третото място в крайното класиране и бронзовите медали.

„Този успех е изключителен в този момент, в който хандбала в Петрич въври в правилна посока. За последно през 2014 година спечелихме медали в Добрич. Сега след възстановяването на ОХК „Беласица” , чиито възпитаници се готвят по училища, най-вече в СОУ „Н.Й.Вапцаров”, това са първите спечелени бронзови медали. Най-радващото е, че в идеалната седмица попадна и нашия талантлив хандбалист Кристиян Манасиев”, сподели авторитетният треньор и преподавател по физическо възпитание в СОУ „Н.Й.Вапцаров” Стоян Пенчев. Последният не пропусна да спомене, че заедно с колегата му Красимир Мелков са останали доволни от представянето на момчетата на това републиканско първенство за учащи, като заяви, че съществен дял за този успех има и треньор в ОХК „Беласица” на юноши младша възраст Васил Ангелов.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular