Бурен културен живот кипи в долнобанското читалище

С повишаването на температурите навън се увеличават и изявите и инициативите в НЧ „Рила-1898” в Долла баня, съобщиха с гордост от ръководството на културната институция.

В конкурс за детски рисунки „Палитра” за месец май Ванеса Колева и Зорница Торошанова си поделиха първото място. Второто място зае Натали-Деа Иванова от град Враца, а на трето се класира Добромир Орлинов от ЦНСТ „К. Ляпчева”.

По темата за месец юни „Синьо лято” в читалището пристигнаха над 50 прекрасни рисунки на деца от цялата страна. И отново Ванеса Колева се окичи с първото място, второ място за Зорница Торошанова и трето за Дария Ганчева и Елеонора Здравкова.

Междувременно момчетата и момичетата от ФТФ „Венети” към читалището взеха участие в концерт, както и в два фестивала – Детски фолклорен събор-Бургас и 4-ти фолклорен фестивал „Веселие в Елена”, където заеха призовите места.

“През наситения с емоции месец юни представихме книгата „Да пътуваш в петък 13-ти” на младата Таня Глухчева, която с много вълнение сподели с нас своите впечатления от Латинска Америка и принудителния й престой там.

И накрая, но не на последно място имахме възможността да се насладим на картините от изложбата „Пробуждане” на едно младо момче, което е преминало през тежък момент, но е намерило нов път – Кристиан Никифоров. Картините му  развълнуваха много хора и намериха своето ново място по стените на домовете и в сърцата им”, разказаха от долнобанското читалище.

Любо КУЗЕВ