Българин превърна Москвич в агресивно купе с американски черти

Често ви разказваме за различни проекти от международната тунинг сцена, но истината е, че и у нас има много способни хора, които преработват собствените си или чужди автомобили. Пример за такъв е един Москвич 2140, чийто снимки бяха разпространени вчера в няколко автомобилни групи във Facebook. Зад проекта стои профил с името Petkov Mp, а снимки и кратка информация бе споделена в групата Авто-мото клуб Казанлък.

Съветският автомобил е получил по-нисък с 30см таван от Ford Orion, като заедно с това е „загубил“ и две от задните си врати. Поради тази причина се е наложило и изработването на специални стъкла, които да паснат на новите форми. По-наблюдателните в коментарите забелязаха, че всъщност челното стъкло е задно от Ford.

За момента под капака работи заводският двигател с доработен обем до 1.7 литра, но вероятно и там ще видим още подобрения в най-скоро време. Трансмисията е от Ford Sierra V6, а под обвивката е сложено въздушно окачване от BMW E30, което увеличава следата с около 25см. Монтирани са джанти с по-широк борд, които се събират под уширените вежди на калниците.

Интериорът е комбинация от табло от Audi, седалки от Golf Mk2 и направени по поръчка елементи. Собственикът се хвали и с екстри като електрически стъкла, климатик, електрически люк, хидравлика, камера за задно виждане, навигация и други./ fakti.bg