България приема три големи първенства в борбата през 2022 година. Още през март Пловдив ще посрещне европейското до 23 години. Схватките са от 7 до 13 март в зала „Колодрума“.
Столицата пък посреща другите две състезания. През август е световното за юноши и девойки. Срещите са от 15 до 21 август в „Арена Армеец“.
А през октомври (4-9) в „Асикс Арена“ e мондиалът за ветерани. За тази възраст българите имат сериозна колекция от отличия, като само на последния шампионат в Гърция през октомври нашите представители спечелиха 5 медала, а селекционерът на юношеския ни национален отбор по класическа борба Юлиян Георгиев триумфира с титлата.

Тази година турнирът „Дан Колов – Никола Петров“ ще бъде във Велико Търново (17-20 февруари). Надпреварата се завръща след 33-годишна пауза в старопрестолния град, който досега само веднъж е бил домакин на схватките в свободния стил (1989), но никога в класическия.
По традиция ще бъде проведен и турнирът „Петко Сираков – Иван Илиев“ за юноши и девойки до 23 г. Арена на схватките ще стане зала „Диана“ в столицата от 12 до 15 май.
През 2022-ра друг традиционен турнир за подрастващи – „Злати Динев Ройдев“, бе отменен от организатора – община Гълъбово, заради пандемичната обстановка. Но на негово място Българската федерация по борба предвижда турнир за момичета и момчета и в трите стила.
В четвъртък календарът на БФ Борба се открива с държавния шампионат за мъже и жени в Сливен, зала „Васил Левски“. Надпреварата ще бъде без публика заради пандемията, а всички участници – състезатели, треньори, длъжностни лица и специалисти, ще бъдат допуснати в залата срещу зелен сертификат или тест (антигенен, PCR).