Българи, италианци, турци, и македонци гостуваха на Овчарци

Българи и чужденци от 4 държави гостуваха на Овчарци. Посещението е провокирано от скулптори от дърво, украсяващи центъра, иприродните красоти на сапаревобанското село. Овчарчани устроиха топло посрещане на гостите- с изпълнения на оркестър и танци на местния ансамбъл „Горнополска песен”, и превърнаха делника в празник.

„Посещението беше в Сапарева баня и Рилския манастир, във връзка с  проект „Green energy=Green life“ наПрофесионалната гимназия по екология и биотехнологии „Проф. д-р Асен Златаров“ в София, съфинансиран от програма ERASMUS+ на Европейския съюз. Гостите са от Италия, Турция, Република Северна Македония, Румъния и софийското училище.

При подготовката на посещението ръководителката на групата, пътувайки за Сапарева баня, била впечатлена от дървените скулптури в центъра, дарени ни от Крум Велев, и красотата на Овчарци и взела решение да доведе хората поне за малко и в нашето село. По стар български обичай ги посрещнахме с питкаи мед, песни и хора. Разказахме на гостите за историята и забележителностите на селото. Те останаха очаровани. Казаха, че през лятото ще дойдат пак, за да видят водопадите”, каза кметицата на Овчарци Радостина Сусанина.