Българи и чужденци от 4 държави гостуваха на Овчарци. Посещението е провокирано от скулптори от дърво, украсяващи центъра, иприродните красоти на сапаревобанското село. Овчарчани устроиха топло посрещане на гостите- с изпълнения на оркестър и танци на местния ансамбъл „Горнополска песен”, и превърнаха делника в празник.

„Посещението беше в Сапарева баня и Рилския манастир, във връзка с  проект „Green energy=Green life“ наПрофесионалната гимназия по екология и биотехнологии „Проф. д-р Асен Златаров“ в София, съфинансиран от програма ERASMUS+ на Европейския съюз. Гостите са от Италия, Турция, Република Северна Македония, Румъния и софийското училище.

При подготовката на посещението ръководителката на групата, пътувайки за Сапарева баня, била впечатлена от дървените скулптури в центъра, дарени ни от Крум Велев, и красотата на Овчарци и взела решение да доведе хората поне за малко и в нашето село. По стар български обичай ги посрещнахме с питкаи мед, песни и хора. Разказахме на гостите за историята и забележителностите на селото. Те останаха очаровани. Казаха, че през лятото ще дойдат пак, за да видят водопадите”, каза кметицата на Овчарци Радостина Сусанина.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here