Wednesday, July 24, 2024
HomeРегионБанскоБългаро-турски форум се проведе в Банско

Българо-турски форум се проведе в Банско

Българо-турски форум се проведе в Банско. Кметът Иван Кадев беше участник в бизнес форума. Организатор е Българо-турската търговско-индустриална камара.

По време на форума бяха обсъдени възможностите за партньорство и инвестиции във важни сектори на икономиката, чиято цел е активизиране на двустранните връзки между представителите на бизнеса, осигуряване на възможности за обмяна на ценен опит, идеи, експертиза, както и разкриване на нови възможности за развитие в страната и региона.

В тази връзка бе и изказването на Иван Кадев, който акцентира върху недостатъчно добре използвания и разработен потенциал на туристическия бизнес в Банско за посрещане на туристи от съседна Турция. Перспективите обаче се много добри, съдейки по интереса от турска страна към щандовете на Банско на международните туристически борси. Той посочи и оптимистичните статистически данни от последните месеци, които показват тенденция към възстановяване нивата на нощувките на турски туристи и увеличаване на техния брой.

Специални гости на бизнес- форума са българските министри на икономиката и индустрията Богдан Богданов и на иновациите и растежа Милена Стойчева, както и посланика на Република Турция Айлин Секизкьок.

RELATED ARTICLES

Most Popular