Фондация “Усмивка за Африка” продължава мисията си да помага на деца в Уганда да получат начално образование. На 1 март се състоя откриването на начално училище “Дуло” в град Зирубве, Уганда.

Проектът е ръководен от Даниел Делибашев, основател на Фондация „Усмивка за Африка“, която се занимава с доброволческа дейност за деца и възрастни в Уганда и Африка, и Пламена Богданова, доброволец във фондацията.

“Училището отвори врати само за шести клас. Това е основно училище, в което ще учат деца до 7-и клас, т.е. до завършване на основно образование. Следващите класове ще започнат от 1 април, тъй като заради мерките повечето класове са затворени за цяла година. Откриване на училището ще направим в близко бъдеще, когато всички ученици са в класните стаи или поне част от тях, казва Даниел Делибашев и допълва, че все още има довършителни работи по самия ремонт.

“Децата тук са жадни за знания и се радват, че има къде да отидат да почерпят знания. За тях това да имат възможност и достъп до образование е много важно и всяко дете, което има такава възможност, не я пропуска, обяснява и Пламена Богданова, доброволец във фондацията./БНР