Във връзка със започващия на 12 май ремонт на пътя за София през Владая ОД на МВР в Перник препоръчва на пътуващите към и от югозападната част на София да ползват обходни маршрути.

Строителните дейности ще продължат до 14 декември и ще доведат до затрудняване на пътното движение и образуване на задръствания с колони от чакащи автомобили. За да се разтовари трафикът, пътуващите към югозападната част на град София могат да използват два обходни маршрута: за посока Перник-София през село Мърчаево, а в посока София – Перник, през Горно Драгичево, съветват от полицията.

За движещите се от София за село Рударци е въведена забрана за „ляв завой“ на кръстовище „Драгичево“, с организиран обходен маршрут. Пътуващите към западната част на столицата могат да използват АМ „Струма“, а живеещите в Перник – пътя през с. Големо Бучино. Областно пътно управление /ОПУ/ обяви, че от 12 май се въвежда временна организация на движение. Най-напред ще бъде затворено лявото платно /посока Перник – София/ в участъка от км 282+485 до км 285+605 и прехвърлено движението двупосочно в дясното платно. Тази промяна ще важи до 10 юли. Във всички етапи скоростта на движение ще бъде ограничена на 50 км. Светофарната уредба на кръстовището в с. Драгичево остава да работи в обичайните си фази.
В рамките на съответния етап достъпът на МПС-та до прилежащи крайпътни обекти ще бъде ограничен, предупреждава ОПУ.

Ремонтните дейности, които са възложени от АПИ, ще протекат на 5 етапа. Работата ще обхване пернишката част на пътя, като е предвидено последният пети етап да завърши на 14 декември.
Ремонтът на една от най-натоварените отсечки у нас продължава, след като бе реновирана частта от столичния квартал “Княжево” до с. Владая.