Певецът направи генерална репетиция за фестивала на сватба в Благоевград

Любимецът на „Пирин фолк” Валентин Велчев ще участва за трета поредна година на фестивала в Сандански. На 29-ото издание той ще представи композиция на една от примите на музикалния форум – Вили Рай, която през годините много пъти е печелила награди, през 2018 г. изнесе и самостоятелен рецитал, има завидна музикална кариера в Сърбия и у нас, а преди това е била вокалистка на първата дама на българската музика Лили Иванова. Сега тя е поверила последната си авторска песен „Наздраве“ на младия певец, а ще влезе в надпреварата и с изпълнение на още една своя творба – „Българи добри“.

„Ето че и тази година дойде моментът да се кача на сцената на „Пирин фолк”! Щастлив съм, че мога да представя песента „Наздраве“, която е дело на Вили Рай, аранжиментът – на Светльо Лобошки, а текстът е мой. Може да ме подкрепите, като гласувате, а на 29 август и в Летния театър в Сандански! Благодаря ви!“, така Валентин Велчев представи най-новия си проект в страницата си във фейсбук.

През уикенда той направи генерална репетиция за участието си на „Пирин фолк”, като изпълни премиерно „Наздраве“ на сватба в Благоевград. В стилния ресторант на брега на езерото в парк „Бачиново” Валентин Велчев изпя за първи път на живо пред публика песента заедно с хита си от първото издание на фестивала „Пирински орли“ и обра овациите на сватбарите.

Фестивалът „Пирин фолк 2021” ще се проведе на 27, 28 и 29 август в Летния театър на Сандански. Конкурсната вечер за нова авторска песен на македонска фолклорна основа е на 29 август 2021.