Валери Радлев

Съветникът настоява община Бобов дол да ремонтира мемориала

 

Община Бобов дол да ремонтира паметника на загиналите във Втората световна война (1944-1945 г.) от с. Голема Фуча, настоява общинският съветник  от  Коалиция „БСП за България” Валери Радлев. В докладна заповед той предлага местният парламент да задължи кмета на общината да назначи комисия, която да остойности частичния ремонт и да предложи количествено-стойностна сметка за възстановяване на мемориала.

«За голяма съжаление състоянието на паметника на загиналите от с. Голема Фуча в Отечествената война е крайно плачевно. 54 години след построяването му една част около 50 до 70 мраморни плочи са паднали, други – строшени, потънали и плесенясали», се казва в докладната. В нея са посочени имената на хората от  селото, дали живота си за Майка България. Това са Рангел Мирчев Ризов (1923-1944 г.), Сотир Дамянов Димов (1916-1944 г.), Атанас Георгиев Натев (1922-1944 г.), Йордан Васев Димов (1924-1944 г.) и Васил Александров Павлов (1920-1944 г.).

Общинските съветници ще вземат решение по предложението на заседанието си в четвъртък (30 юли).

 

3 КОМЕНТАРИ

 1. С всички кусури, които има Радлев, той поне има чувство за мисия.Знам, че беше почнал да събира материал за книга, отразяваща влизането на руските войски 1877-1878г. в Бобов дол и най-вече в с. Горна Козница. Паметника на Христо Ботев в “селото” пак е по негова инициатива. Паметника в алеята – също. Г-н Радлев, положи максимум усилия да приобщиш Величкова към твоите идеи, обясни и да спре с тия градинки и сцени, на тоя град икономика му трябва! Бобов дол не заслужава съдбата, която има днес! А може би пък и да я заслужава! Радлев, ти си мислещ човек, накарай ги тия около тебе в Общинския съвет да мислят с главите си, а не да ги ползват за закачалки!

 2. Корупцията в България няма да се изкорени.
  Парка се правеше когато беше Зарев в общината. Ами направи си и къщата.
  Затова парка е в такова състояние.
  Детски площадки и градинки направиха ама некачествено.
  Госпожо Величкова и вие общински съветници припомням ви поговорката
  Бог бави но не забрави

 3. Частичен ремонт е недостатъчен! Отидете да снимате за какво става на въпрос- паметника, парка около него, цялото село! Забравени от властта и бога!

Comments are closed.