Валери Симеонов: Нарушителите с „шума“ ще видят кон боб яде ли

 

„8 министерства започват проверки по морето през целия сезон. Тайни и изненадващи. Нарушителите с „шума“ ще видят кон боб яде ли.“

Това написа в новия си акаунт в Туитър вицепремиерът, отговарящ за демографската и икономическа политика Валери Симеонов.

„Почваме с министрите за нарушенията по морето, особено тези за шума. Приготвил съм изненади,“ заяви още той.

На среща в Министерския съвет той обяви, че ще има засилени проверки на заведенията, които вдигат шум в часовете за почивка.

Валери Симеонов отваря горещ телефон за сигнали за висок шум по морето. Подкрепа за легалния туристически бизнес обеща правителството. Това стана ясно след среща при вицепремиера Валери Симеонов, който събра в МС отговорните министри и институции, за да се набележат мерки за спокойствието на летния туристически сезон.

В дълг сме на почиващите български граждани и чужденци, убясни вицепремиерът. Без прекомерен шум след 24.00 часа обеща той по курортите.

Според него обезпечаването на сезона е една от най-важните задачи. Част от проблемите можели да се решат с оперативни мерки, а за други ще са нужни законодателни мерки.

Ще се налагат глоби на сенчестия бизнес. Симеонов обеща мащабни проверки за туризъм на сиво. Първите проверки са по заведенията, които не се съобразяват с наредбата за шума.

Ще бъдем безкомпромисни, предупреди и вътрешния министър Валентин Радев. Ще има и дългосрочен план за разрешаване на проблемите.

Към кабинета на Валери Симеонов ще има телефон за сигнали за шум по морето.

Здравният министър Николай Петров пък от своя страна обеща чист въздух, чиста храна и вода.