Васил Петров покори публиката за 30г. юбилей на Биг Бенд – Благоевград

С емоционален и завладяващ концерт Биг Бенд – Благоевград отбеляза своя 30-годишен юбилей пред пълна зала „Пейо Яворов“.

„С много хъс и дръзновение, с огромна динамика и безкрайни репетиции през тези 30 години надграждахме репертоар от стилове и част от тях ще представим пред Вас тази вечер“, каза диригентът и основател на Биг Бенд – Благоевград Борис Янев, който откри голямото музикално събитие на фона на кадри от запомнящите се през годините концертни изяви.

Още с първите пиеси „Покана“ и  „Foggyday“ Биг Бенд потопи публиката в магията на джаза и с различни интерпретации и аранжименти оркестрантите сътвориха невероятен и тържествен спектакъл.

С нежни изпълнения на евъргрийни, акомпанирани в блус джаз пиеси със самба и латино привкус солистките на Биг Бенд – Благоевград Христина Кацарска и Марияна Костова докоснаха сърцата на ценителите на хубавата музика. Дуетното им изпълнение на Камелия Тодорова „Не ме гледай така, момче“ беше посрещнато с бурни аплодисменти.

С присъщата си аристократичност и елегантност, и с кадифения си глас Васил Петров покори благоевградската публика още с излизането си на сцената.

„Удоволствие е да работя с Биг Бенд – Благоевград. Община Благоевград трябва да е щастлива, че има такъв оркестър“, каза Васил Петров.

Кулминацията на продължилия над два часа концерт достигна с поднесените с финес изпълнения на Killingmesoftly,  O`lmanRiver от мюзикъла Showboat и очакваните New York, New York и MyWay, когато част от развълнуваната публика пя заедно с българския Франк Синатра.

„Великолепен концерт, уникален Васил Петров, прелестни Христина Кацарска и Марияна Костова и брилянтни инструменталисти и оркестранти. За 30 години с любов и музика Биг Бенд – Благоевград се превърна в „Перлата в короната“ за нашия град“, каза на финала на тържествения концерт Силвия Домозетска, директор Дирекция „Култура, спорт и туризъм“ към Община Благоевград.