Витоша победи Беласица в Симитли с гол на Емил Гъргоров

В мач от пети кръг за първенството на втора професионална лига мъжкият отбор на ОФК Беласица претърпя загуба от отбора на Витоша (Бистрица) с 0:1. Отборът на домакините търсеше отбелязване на ранен гол, но това не им се отдаваше, защото защитата на гостуващия тим бе добре подредена и следеше отблизо действията на петричките нападатели. Възпитаниците на Николай Христозов разчитаха предимно на контраатаки, като в основата на всичко това беше небезизвестния Емил Гъргоров -Бадема. Вратарят на Беласица Кирил Георгиев на няколко пъти се намеси удачно срещу стрелбата на противниковите нападатели, като най-очевадни бяха намесите му срещу Цветомир Вачев и Емил Гъргоров. Най-чистото голово положение футболистите на Беласица проиграха в 36-та минута, когато Илия Карапетров проби по фланга, навлезе в наказателното поле на гостите, насочи кълбото към Аспарух Смилков, но той с крак от 4-5 метра разтресе страничната греда зад вратаря Боби Груев. Минута по-късно А. Смилков насочи топката към Мариян Вангелов, но младият футболист не успя да овладее кълбото и проигра чисто голово положение.

През втората част на срещата в отбора на Беласица бяха направени поетапно няколко смени, като Атанас Чепилов зае мястото на Атанас Карачоров, Симеон Бояджиев – на Марти Таушанов, Димитър Иванов – на Мариян Вангелов, Георги Станимиров – на Айвън Ангелов и Живко Димитров – на Илия Карапетров. Влезлите в игра Живко Димитров и Димитър Иванов проиграха чисти голови положения за отбора на Беласица, обстрелвайки неточно отблизо вратаря на гостите Борис Груев. В 61-ва минута Радослав Илиев изведе Емил Гъргоров и Бадема не сгреши, изпращайки топката в мрежата за 0:1. Този гол се оказа единствен и решаващ за гостуващия тим, който ликуваше след последния съдийски сигнал, спечелвайки трите точки в Симитли.

„През първата част на срещата играхме по-добре, но Аспарух Смилков, Мариян Вангелов и Вальо Костов с глава не успяха да прострелят вратаря на гостите Борис Груев. Най-чистото си голово положение проиграхме при бърза контраатака, когато Илия Карапетров центрира удачно и Аспарух Смилков от няколко метра уцели гредата зад вратаря на гостите. В офанзивен план стояхме далеч по-добре от отбора на Витоша, но не си реализирахме головите положения и да си решим мача още през първото полувреме. През втората част на срещата влезлите в игра футболисти раздвижиха нещата на терена, но отново пропуски на Живко Димитров, Димитър Иванов, бяха причина да не поведем в резултата. Гостите се защитаваха много стабилно отзад с пет човека и трудно се намираха пролуки при това положение. Искам да подчертая, че спортът е спорт, не е война, в която се търси победа на всяка цена. Не беше редно отвън феновете да освиркват и обиждат нашите футболисти, което се отразяваше негативно на играта на терена. Независимо от загубата, давам добра оценка на нашите футболисти. За жалост не си решихме нещата още през първото полувреме, когато уцелихме и гредата“, сподели Иво Тренчев, старши треньор на Беласица.

Наставникът на Витоша Николай Христозов коментира: „Бях уверен в успеха срещу Беласица, което направихме по много добър начин. Можеше да вкараме още голове, но този на Емил Гъргоров се оказа достатъчен да спечелим трите точки и да измием срама от домакинската загуба срещу Спортист (Своге) в изминалия кръг.
Този мач изгледаха около 500 зрители, като независимо от 70-километровото разстояние и непрекъснатия дъжд феновете на Беласица дойдоха да подкрепят своя любим отбор, но останаха неудовлетворени от показаното на терена и резултата.
Срещата бе ръководена от главния съдия Георги Иванов Иванов от Пловдив.
В следващият кръг отборът на Беласица ще излезе срещу Спортист (Своге) като гост.

Беласица: Кирил Георгиев, Атанас Карачоров, Мартин Русков, Валентин Костов, Аспарух Шамкалов, Владимир Гогов, Марти Таушанов, Айвън Ангелов, Аспарух Смилков, Илия Карапетров, Мариян Вангелов (Атанас Чепилов, Симеон Бояджиев, Димитър Иванов, Живко Димитров, Георги Станимиров)