Вицепрезидентът Илияна Йотова участва в отбелязването на 118-та годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание на традиционния събор, организиран по този повод от община Гоце Делчев. Съборът се провежда в село Попови ливади днес. Илияна Йотова присъства на официалната програма, която започна в 10.30 часа пред паметника на Гоце Делчев.
Неврокопският митрополит Серафим отслужи заупокойна молитва за загиналите в Илинденско-Преображенското въстание и молебен за здраве. След това на паметника на Гоце Делчев бяха положени венци и цветя в знак на признателност и преклонение пред паметта на участниците във въстанието. Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, както и командирът на Бригадно командване полковник Митко Балтов също взеха участие в ритуала.
В 11.30 часа на голямата поляна в село Попови ливади започна празничният концерт. В програмата участват оркестрите „Щуро маке“, „Уникат“, „Ивелия“, „Неврокоп“, „Македонски ритми“, „Европа“ и оркестърът на Панчо Иванов. Тази година специалното участие в празничната програма е на Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл, както и на Димитър Туджаров – Шкумбата.
Снимки: Виолета Николова, Фейсбук