Wednesday, July 17, 2024
HomeРегионДупницаВнимание! Тeлефонни измамници се представят за полицаи в Кюстендил и Дупница

Внимание! Тeлефонни измамници се представят за полицаи в Кюстендил и Дупница

 

 

vnimanieЗа няколко часа 8 сигнала от граждани са постъпили в полицията в Кюстендил и Дупница за получени обаждания от измамници по домашните им телефони, съобщи говорителят на полицията в Кюстендилска област Катя Табачка.

Измамниците се представят за полицаи, съветват гражданите, ако им се обадят по телефона и искат пари, да спазят указанията, „полицаите ги дебнат, ще ги заловят с плячката“, ще възстановят на гражданите парите след задържането на измамниците.

„Уважаеми граждани, не се доверявайте! Не съобщавайте адреса си! Не съобщавайте номера на мобилния си телефон на тези, които са ви се обадили по стационарния!

Уважаеми граждани, знайте: полицаите не изискват от гражданите информация за спестяванията им, не ги съветват да дават пари на когото и да било. Вярвайте, че всяка предоставена сума на непознат, както и да се е представил, всяка оставена сума на място, за което ви  е „посъветвал телефонният полицай“, е загубена. Ако получите обаждане по телефона и искане за пари, затворете телефона! Потърсете роднините си или съседи, споделете и се обадете на тел. 112”, призоваха от полицията.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular