Водачът на ГЕРБ – СДС Хр. Терзийски и кандидатите Д. Александров, М. Крумова и Д. Александрова отбелязаха Независимостта

Водачът на ГЕРБ – СДС Христо Терзийски и кандидатите за народни представители Даниел Александров, Михаела Крумова и Десислава Александрова се включиха в честванията по повод 114 г. от обявяване на Независимостта на България. Терзийски и Крумова поднесоха венец пред паметника на “Булаир” в Кюстендил. Даниел Александров положи цветя пред паметната плоча на Дупнишките опълченци в Дупница. В деня на празника кандидатът за народен представител от Бобов дол Десислава Александрова подари символичните 114 знаменца на своите съграждани.

“Честваме 114 години от обявяването на Независимостта на България. Един от най-славните моменти в Новата българска история, предшестван от Освобождението и Съединението. Отбелязваме паметния ден, в който, както свидетелства и Манифестът на цар Фердинанд I към българския народ, нашите предци заявяват пред света волята си да бъдем „равноправен член в семейството на цивилизованите народи“. Обявяването на Независимостта е акт, а отстояването ѝ – завет към поколенията. Затова и днес трябва да помним своя дълг – въпреки всички трудности и изпитания, пред които се изправяме, да служим на Родината си така, че тя винаги да бъде водеща в „семейството на цивилизованите народи“. Честит празник! „Да живее свободна и независима България! Да живее българският народ!”, каза Христо Терзийски.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление