Водачът на листата за кандидат-народни представители в 10 –и МИР –Кюстендил, и главен секретар на ПП „Има такъв народ“ Виктория Василева ще помогне на Силвестра Александрова от Бобов дол и нейната майка Христина Христова. На приемна среща, проведена заедно с Николай Златарски – трети в листата и общински координатор за Дупница, Василева увери Христова, че ще купи специална количка на 12 –годишната Силвестра, която страда от детска церебрална парализа и се нуждае от мозъчна операция. „Още до края на тази седмица ще се опитам да взема количка и ще я изпратя”, каза Виктория Василева. Николай Златарски, който е собственик на магазини в Дупница и Бобов дол,  се ангажира да организира кампания за набиране на средства за лечението на момиченцето. Ще бъдат поставени дарителски кутии за събиране на средства за Силвестра и Христина, които се издържат единствено от социалните помощи, отпускани на майката.

„В програмата на ПП „Има такъв народ” сме заложили на изграждането на повече дневни центрове за деца с увреждания, където с тях ще се занимават рехабилитатори и др. специалисти. Така родителите ще могат да имат по-нормален живот, да ходят на работа”, допълни Виктория Василева. Тя отговори на конкретни въпроси на застъпници и активисти на партията, които на 4 април ще участват в изборния процес.

Лили Шишкова – бивша медицинска сестра от с. Яхиново, която е застъпник на ПП „Има такъв народ”, зададе въпроси, свързани с машинното гласуване и опасения за злоупотреби по време на вота.

„Машините са по-сигурни от гласуването с хартиените бюлетини. Ще ти дам само няколко примера. При машинното гласуване не може да има невалидни бюлетини, т. е. няма как без да искаш да си излязъл от квадратчето и бюлетината да е невалидна, бюлетината не може да се нацапа, не може да се сгреши. Докато при хартиените бюлетини има много повече възможности за манипулации. При всички положения е по-добре да се гласува с машина и ние апелираме и работим сред хората за това да се гласува колкото може повече с машини”, обясни Виктория Василева.

„Искам изборите да протекат честно и няма да позволя да се случи нещо нередно. Хората в Яхиново ме познават и знаят, че няма да допусна нередности”, каза Лили Шишкова.

Виктория Василева посочи, че вниманието на хората в секционните избирателни комисии, трябва да се насочи към коректното записване на резултатите от вота при машинното гласуване в протоколите. „Това е много важно, защото точно при отразяването на резултата в хартиения протокол, може да се напише друго число. Трябва да се внимава, защото точно там може да има опити за фалшификации”, отбеляза Василева.

Виктория Василева бе категорична, че ПП „Има такъв народ“ няма да се коалира с ГЕРБ, БСП и ДПС. Твърдението й бе свързано с въпроси и коментари в тази посока. „От миналата година обясняваме едно и също нещо, но очевидно хората или не чуват или повечето от тях не искат да го чуят. Затова Слави Трифонов проведе онлайн среща и отговори на живо на въпроси на зрители в телевизията. Той им каза, че делата са тези, които говорят за човека. Защото каквото и да кажем, може да не ни повярват. Като минат изборите и като се види, че не сме патерица на ГЕРБ, този разговор ще приключи. Непрекъснато обясняваме, че ние с ГЕРБ, БСП и ДПС не работим. И няма шанс да работим. Никакъв шанс няма, ако ще да ни свалят звезди от небето. Защото това не са хора, които държат на думата си и работят за хората. Това са хора, които работят за себе си. Това е бизнес корпорация”, подчерта Василева. Тя отговори и на въпроси, свързани с висшето образование, околната среда и др. сфери.

След срещата в офиса кандидат-депутатите на ПП „Има такъв народ” за 10 –и МИР –Кюстендил, разговаряха с дупничани. Тази среща бе на пл. „Свобода”.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.