Военното формирование в Костенец чества 90 г. от създаването си

Военно формирование 22 700 в гр. Костенец празнува своята 90-годишнина. По този повод на строевия плац в поделението бе извършен празничен водосвет за здраве и просперитет. Веднага след него честването продължи в НЧ “Гео Милев 1954” в Момин проход, където бе поставено начало на тържествената част с доклад на началника на военното формирование подполковник Пламен Николчовски.


Програмата продължи с почитане на заповеди за награждаване и
поздравителни адреси. За доброто настроение на всички гости се погрижиха изпълнителите от представителния ансамбъл на въоръжените сили, които бяха подготвили едночасова разнообразна програма с много песни и танци. Специални
гост-изпълнители бяха Вили Станева, Росица Кирилова, Маргарита Хранова и Орлин Горанов. На финала на празничната програма всички изпълнители излязоха на сцената и заедно изпяха песента “Моя страна, моя България”.

На празника присъстваха Младен Маринов – народен представител от Софийска област в 47-о Народно събрание, кметът на Костенец Йордан Ангелов, зам.-кметът Маргарита Минчева, кметът на едноименното село Любка Кацарова, бивши началници на формированието и официални лица от структурите на Българската армия.
На всички военнослужещи желаем много късмет, да бъдат все така отдадени на своята професия и не на последно място крепко здраве, за да бъде винаги оръжието изправно, а барутът сух, заявиха от общината в Костенец.