Волейболният клуб Миньор Перник стартира благотворителна инициатива в подкрепа на петгодишно дете. Ето какво съобщиха от щаба на пернишкия тим:

“Ние от Волейболен Клуб Миньор Перник отново каним всички вас да се включите заедно с нас в една благотворителна инициатива.

Едно детенце и неговото семейство имат нужда от помощ и подкрепа!

Това е Мони, на 5 годинки.

На 2 г. е диагностициран с Детски аутизъм – средна до тежка форма, съпроводен с всичките му дефицити – дефицит на вниманието, хиперактивност, тревожност, сензорни дефицити, стереотипи в поведението, стиминги, нервни кризи, нарушена социална адаптация.

Най-голямата надежда за момента е терапия с вливки на стволови клетки в Лив Хоспитъл, Истанбул.

Исканата сума за вливките е 40 000 евро, непосилни за семейството му.

На снимката споделяме момент от преди 7,8 години празнувайки поредната победа с нашите верни фенове. Най-отгоре в средата (гол до кръста) е бащата на Мони, Антонио Мирославов. Един човек с голямо и смело сърце. Един човек, който оставя сърцето си във всяко едно начинание, с което се занимава. Един човек борил се за цветовете на любимия Миньор през целия му съзнателен живот. Човек, който винаги се е притичвал на помощ за каквото и да било, влизащ в боя с главата напред без въобще да му мисли.

Е, приятели, сега е моментът всички да помогнем на нашия брат по оръжие. Сега е моментът да влезем в боя с него без въобще да му мислим. Да му покажем, че има роднини, братя, приятели, на които може да се опре в този важен момент. Да помогнем с каквото можем на Мони и Тони!

В предстоящия полуфинален двубой от шампионата, който ще се проведе в събота (19.03) от 16:00 ч. в зала”Борис Гюдеров”, ние от Волейболен Клуб Миньор Перник ще поставим кутии, в които всеки един човек ще може да отдели каквото прецени от сърцето си. Те ще бъдат поставени на входовете на залата и всеки минаващ покрай тях ще има възможността да помогне на 5-годишния Мони и семейството му! Тук правим едно уточнение – за този мач ще бъдат отворени само вратите на централния вход от задната страна на залата, както е било винаги

Да покажем, че доброто съществува!

Да помогнем на това дете да изживее детството си пълноценно!

ВХОДЪТ Е СВОБОДЕН!”, допълват още от ВК “Миньор”.