Единствената паралелка сред всички класове с второкласници в град Гоце Делчев, спечелила безплатен абонамент в платформата за четене на детски книги „Книговище.бг“ е втори „б“ от Трето ОУ „Братя Миладинови“.

Учителите на децата – г-жа Емилия Москова и г-жа Димитрия Джамбазова – редовно проверяват напредъка на децата и обявяват временните победители по точки. От няколко седмици начело в класацията е Илия Кирев с 1182 точки и 101 решени въпросника. Интересът на учениците към книгите се стимулира и в условията на пандемия. Часа по литература онлайн посети детският поет Иван Мишев – любим на децата, виртуално чрез социалните мрежи малчуганите осъществиха контакт и с Недялко Йорданов, който им изпрати своя книга с автограф и възкликна „ Прекрасни деца! Трогнахте ме до сълзи!“.

Малчуганите се срещнаха онлайн и с младата балерина Виктория Трайкова, възпитаничка на Националното училище по танцово изкуство и лауреат на международни конкурси, чрез която се докоснаха до изяществото и магията на класическия балет.

Кака Вики, която е с корени от град Гоце Делчев, разказа на децата достъпно и вълнуващо за интересното си ежедневие и сценични изяви. Отговори търпеливо и на многобройните детски въпроси.