Monday, July 15, 2024
HomeСкоростиВъзродената Toyota Celica пристига с 4х4 и бензинов двигател

Възродената Toyota Celica пристига с 4х4 и бензинов двигател

Слуховете за възраждане на Celica се появиха отново, като този път се намеква за завръщане към формата с мощен двигател с вътрешно горене. Нов доклад от Япония предполага, че емблематичното име ще се завърне като модел на GR, задвижван от 2,0-литров четирицилиндров двигател с турбокомпресор.

Тази новина идва след предишни спекулации за електрическа Celica. Последният доклад използва различен подход, като предполага, че Toyota приема наследството на Celica с традиционен бензинов задвижващ агрегат.Японското издание Best Car твърди, че разработката на този нов високоефективен двигател е завършена.

Въпреки че официалните спецификации остават в тайна, слуховете сочат потенциална мощност от 400 конски сили, подобно на GR Yaris и GR Corolla. Това, в съчетание с доказалата се в ралитата система за задвижване на всички колела GR-Four на Toyota, може да позиционира Celica като модерен наследник на легендарната Celica GT-Four и да отдаде почит на наследството на модела в Световния рали шампионат (WRC).

Слуховете сочат, че официалното представяне може да стане още през януари следващата година на автомобилния салон в Токио през 2025 г./ fakti.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular