В знак на протест! Собственик засади градина с картофи пред кметството в Благоевград

От общината заявиха, че заграденият с ленти терен на тревна площ е имот частна собственост

Градина с картофи срещу сградата на Община Благоевград е най – новата “атракция” сред жителите на областния център. Във връзка със ситуацията от Община Благоевград заявиха, че заграденият с ленти терен на тревна площ при площад “Георги Измирлиев“ е имот частна собственост.  За същия няма одобрени инвестиционни проекти, но  няма издадено разрешение за строеж.

Към момента от страна на Община Благоевград не са установени нарушения, тъй като поставянето на ограничителни ленти, определящи границите на имота, само по себе си не представлява строителна дейност. Община Благоевград ще продължи да следи за недопускане на нередности от собствениците на терена.

Припомняме, че по време на сесия на Общински съвет не бе одобрено искането на притежателя на имота за завишаване на Коефициент на интензивност и плътност на застрояване.

Точката е заложена за повторно разглеждане на заседание на общински съвет на 31.05.2023 г.

Преди години на така наречените “Причкапови ливади” в знак на протест изникнаха корени домати и палатка на собственика Мирослав Иванов. Проблемът датира от десетилетия, като неотдавна мъжът говори пред общинските съветници по казуса с имота, който му е възстановен преди 31 години.

В последните месеци  Община Благоевград често изпада в комични ситуации, които предизвикват разнопосочни чувства сред жителите там. Припомняме, че наскоро при почистване на езерото в парк “Бачиново” от служители на ОП “Озеленяване” бяха унищожени десетки яйца на лебеди.  Дни по-късно във водния басейн бяха пуснати 40 зеленоглави патици. Това предизвика смут сред старите обитатели на езерото, които нападнаха новопристигналите пернати. Няколко от животните умряха часове след пускането си в парк “Бачиново”, а десетки деца и посетители  изпаднаха в ступор от ужасяващата гледка. Клипове с умрелите птици се появиха в социалните мрежи на Благоевград и предизвикаха възмутителни коментари.

Градината с картофи, която изникна пред кметството е поредният граждански протест срещу стила на работа в Благоевград. Минувачи се шегуват, че Самоков превзема града, борейки се за приз новата картофена столица на България.