Thursday, July 25, 2024
HomeРегионИхтиманВ Костенец отвори врати Детски образователен център

В Костенец отвори врати Детски образователен център

В град Костенец отвори врати Детски образователен център, който ще работи с интерактивни методи. Децата ще се учат на ментална аритметика, бързо четене, краснопис, финансова грамотност, математика и английски език, каза пред БТА Евелина Спасова, съосновател на детския център.

„Изненадахме децата със специално изработени подаръци за тях и с творческа работилница“, посочи още тя.

В образователния център могат да се записват деца от четири до дванадесетгодишна възраст. Всяко дете може да си избере курс, който да посещава. Курсовете са с различна продължителност, но повечето са около три или четири месеца. Има и онлайн платформа, където всяко дете има профил, което му позволява да учи и от вкъщи, поясниха създателите на детския център Евелина Спасова и Петя Попова.

Образователните центровете са тръгнали от Китай, като в момента навлизат и Европа. Вече има центрове в Република Северна Македония, Румъния, Франция и Германия. Популярност добиват и в Русия, посочиха още създателите на новия образователен център.

На откриването присъстваха представители на Община Костенец, местното читалище, частния бизнес, гости от Ротари клуб Самоков, както и около четиридесет деца, заедно със своите родители. За радост на децата на церемонията по откриването присъства и анимационният герой „Соник“.

Управител на детския център в Костенец ще бъде Паолина Маликатска.

“Община Костенец имаше нужда от подобен вид център. Надяваме се да работим добре заедно, да организираме съвместни проекти и да правим бъдещето на децата на Костенец по-добро”, написаха във фейсбук страницата си от Община Костенец.

RELATED ARTICLES

Most Popular