Monday, July 15, 2024
HomeНовиниБългарияВ кошмарния студ и виелици АПИ спасява партиен лидер, затънал в преспите,...

В кошмарния студ и виелици АПИ спасява партиен лидер, затънал в преспите, рейс с 40 японци закъса в снега

 

04-12-03-patishtaПрез предната нощ се е разиграла неприятна сцена, в която лидер на организация е бил спасяван, съобщи главен комисар Николай Николов – директор на главна дирекция „Пожарна безопасност“ на брифинг.

Странното в случая е, че лидерът се е обаждал и е настоявал да бъде спасен от хора на пътната агенция, а не от който и да е. Николов не каза кой е въпросният лидер и коя е организацията, само подметна, че е местен политик. По-късно стана ясно, че става въпрос за Монтанско и това е ромският лидер Петко Асенов. Пред бТВ обаче той отрече да е настоявал да бъде спасен от АПИ, искал някой да дойде и да разчисти пътя. Твърди, че няколко коли са били блокирани. Поискал да го извадят от преспите и се е свързал с агенцията. Оттам са му изпратили помощ и екипът е успял да го извади от бедата. Машините на АПИ обаче заседнали и ситуацията станала иронична, защото самите те трябвало да се спасяват и вадят оттам. До 3.30 ч. 10 човека са прокопавали пътя, за да достигнат до въпросния лидер.

В същото време автобус с 40 японски туристи навлязъл в затворения път Шумен-Разград, въпреки че има забрана, и е заседнал в преспите. Това обяви регионалният министър в оставка Лиляна Павлова. Екипите успели да ги извадят при много лоши метеорологични условия. Павлова определи като безотговорно поведението на туристическата фирма. „Сезирали сме компетентните органи, да бъдат санкционирани, защото това подложи на риск. 40 чужди туристи в България – това е недопустимо“, коментира Павлова.

90 селища остават без ток, предимно в областите Добрич и Силистра. Българската армия мобилизира всички ресурси в Североизточна България, за да подпомогне „Енергопро“ и да бъде възстановено електроподаването. Към всички останали областни и общински центрове на територията на цялата страна има осигурен достъп за специализирана техника, ако болни се нуждаят от помощ или има други спешни случаи да имаме достъп.

 

Снимка:

Все още проблем са вятърът и снегонавяванията

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular