В памет на Арон Аронов! Представят „Царицата на чардаша“ в Дупница

Камерна опера-Благоевград и Община Дупница с жест на почит към видния дупничанин Арон Аронов.
На 28 септември от 19.00 часа в залата на Общински

Драматичен театър “Невена Коканова” ще бъде представена оперета № 1 за всички времена “Царицата на чардаша” от Имре Калман.
„Посвещаваме този спектакъл на Маестро Арон Аронов – големият български тенор и оперетен артист в Държавен музикален театър “Стефан Македонски” – София.
С него, в ролята на Едвин, Камерна опера изпълни “Царицата на чардаша” през 1991 г.
Маестро Арон Аронов е роден в гр. Дупница и това представление е в негова памет“, съобщиха от Камерна опера – Благоевград.

Арон Аронов на сцената на Музикалния театър

В ролята на Фери Бачи ще участва съратника, приятеля и колегата на Маестро Аронов от ДМБЦ – София (Държавен музикален театър “Стефан Македонски”) – доайенът Маестро Христо Сарафов.
Ролята на Цилика ще изпълни топ артиста Албена Чобанова от Драматичен театър Благоевград, а в една от възловите роли в спектакъла – тази на Мишка, ще видим самият режисьор – Георги Динев. Ще видим и прекрасните солисти на Камерна опера в ролите на Едвин и Силва – Юрий Николов и Венера Мелеки.
На сцената ще излязат и новите, млади и вдъхновени артисти-солисти Димитрина Кечеджиева и Денис Бояджиев в ролите на Щаси и Бони.
Ще се изявят и очарователните балерини от Танцов клуб “Силвана денс” и техните кавалери от НХГ “Св. Св. Кирил и Методий” – Благоевград.

Оркестърът на Камерна опера ще свири под диригентската палка на Маестро Красимир Топалов.

„Царицата на чардаша“ от Имре Калман, представена от Камерна опера – Благоевград. Снимка: Александър Терзиев

„Ще ви зарадваме, ще ви заредим с нашия красив спектакъл и ще си попеете с нас с мелодичната и шлагерна музика на Имре Калман. Не пропускайте успешното ни представление, което не спира да пълни залите до сега“, канят от Камерна опера – Благоевград.