В Перник ученици в народни носии поканиха класната на бал

Учителка от Перник бе поканена на абитуриентски бал от ученици в народни носии. Нестандартна покана отправиха дванадесетокласници от Професионалната гимназия по техника и строителство „Арх.Й.Миланов“. Младите хора използваха магията на българския фолклор, за да изкажат своята признателност към класната си Теодора Николова.

Облечени във фолклорни костюми от Югозападна България, с питка и мед, зрелостниците от 12 „в“ клас, специалност „Компютърна графика“, озариха учебното заведение. С красивия ритуал те попитаха своята класна ще отиде ли с тях на бала. Отговорът, разбира се, беше „да“.

„Избрахме тази форма на покана за нашата класна, защото това е последната ни година в училище – както за нас, така и за нея. Много искаме тя да ни запомни, а фолклорът е нещото, което обединява хората“, коментираха своето решение младежите.

Нестандартната фолклорна покана на гимназистите „зарази“ цялото школо. В огласения от музика училищен двор се изви кръшно хоро. А сред подаръците за г-жа Николова бе ръчно покана – шевица, символ на живота във всичките му форми.