В понеделник отварят последния ремонтиран участък от ул. „Орлинска” в Дупница

До приключването на обекта остават 39 дни

В понеделник (28 март) ще бъде отворен за движение последният ремонтиран участък от ул. „Орлинска” в Дупница. Алтернативния път, по който се минава заради затварянето, ще бъде основно рехабилитиран с асфалт. Това каза кметът Методи Чимев на заседанието на Общинския съвет в петък в отговор на въпрос на общинския съветник от БСП Александър Анин. До изтичането на срока на договора за ремонта остават още 39 дни. Към днешна дата не е налице неизпълнение на договора, посочи градоначалникът. Анин попита колко време ще продължи ремонтът, кога изтича срокът за завършване, каква неустойка ще плати фирмата за забавянето, защо не е бил подготвен алтернативният път.

Стана ясно, че рехабилитацията трябва да приключи за 90 дни, които не се изтекли. Наложило се е „Благоустройствени” строежи” да извърши непредвиден ремонт – заради авария на водопроводни отклонения в участъка общината възложила на фирмата да смени тръбите. Относно алтернативния маршрут бе казано, че е правена подготовка, но със суров асфалт. При забавяне на ремонта е заложена стандартната неустойка 0, 1 % от стойността.

Както е известно, от няколко месеца тече ремонт на участък от главната ул. „Орлинска” до пресичането й с път II-62 Дупница-Самоков. Участъкът е много натоварен – оттам минава трафикът  за София, Сапарева баня, горната част на града и някои от селата на община Дупница и предприятия. Ремонтът създаде неудобства, заради които има негативни реакции.