Плененият от сектата “Агнешките главички” Софийски градски съд регистрира за срок, достоен за Книгата на Гинес кликата на Христо Иванов – “ДАЙ България”.

Сектата на уличения за аферата с четирите различни подписа и далаверата с убийствения архитектски хонорар за проекта на малкото НДК, протестър получи зелена светлина за участие в предсрочните парламентарни избори.

Христо Иванов все още не е на подсъдимата скамейка

Светофарът за узаконяването й бе пуснат от председателя на СГС Калоян Топалов чрез съдия Румяна Спасова, която бе специално командирована за събитието от Софийския районен съд на жадния за политическа кариера Методи Лалов.

Само преди няколко дни Христо Иванов бе засечен на трапеза с председателя на грантаджийския Съюз на съдиите Атанас Атанасов и секретаря на НПО-то Весислава Иванова. Христо Иванов е скандално близък и с други магистрати още от времето, в което заемаше поста правосъден министър.

Калоян Топалов

Приближените на Иван Костов съдии протакат с години делата срещу мафиоти, убийци и грабители, но действат със скоростта на изтребители, когато трябва да изпълнят нечия поръчка. През последните години уважаваната доскоро институция загуби престижа си и се превърна в перде на олигархията.

Методи Лалов

Ощетени от безобразието са гражданите, които вместо правосъдие получават хаос и беззаконие.

Оказва се, че трите важни съдилища – ВКС, СГС и СРС, са тотално подчинени на Иван Костов и учениците му.

Часове преди да се пръкне сектата “ДАЙ България”, Костов бръщолевеше във ведомственото студио на “120 минути” в жалък опит да се защити, преди да излязат резултатите от ревизията за разбойническата му приватизация. В тази ситуация никак няма да е чудно пионки като Спасова да произнесат оправдателни присъди и за други видни клиенти на прокуратурата начело с Иво Прокопиев, министър Трайчо и Симеон Дянков. Същото се надява и банкерът-беглец Цветан Василев, който от Белград превръща прокуратурата в мишена.

Костов и един от учениците му Трайчо

Персоналните съдии на Костов задушават като алчна хидра усилията на почтените магистрати в превзетите от Ментора храмове на Темида.

От истинското гражданско общество зависи дали овчедушно ще търпи подобно безобразие или ще победи върховенството на закона в името на България!

Ивайло КРАЧУНОВ