Thursday, July 25, 2024
HomeНовиниБългарияГЕРБ внасят проектозакон за мажоритарен вот в четвъртък, Данаил Кирилов: Ако се...

ГЕРБ внасят проектозакон за мажоритарен вот в четвъртък, Данаил Кирилов: Ако се удължи с 3 седмици животът на парламента, законът може да бъде приет

 

05-12-02-_5165598_126

В четвъртък ГЕРБ ще внесат свой проект на закон за мажоритарна избирателна система. Председателят на правната комисия Данаил Кирилов заяви на пресконференция, че максимум три седмици трябва да се удължи животът на 43-тото Народно събрание, за да бъде законът приет. Това може да стане до 10 февруари. Той заяви, че през последните месеци са се правили не един и два дебата по повод промените в Изборния кодекс, като допълни, че утре на извънредното заседание на правна комисия ще се обсъди и резултатът от референдума и подчерта, че до момента Народното събрание не е получило резултатите от референдума от ЦИК, тъй като то се обжалва.

За вторник е насрочено заседание на правната комисия, което да разгледа внесения от ГЕРБ проект за решение за признаване на резултатите от референдума, което е първата стъпка в процедурата по осъществяването на решенията от допитването.

RELATED ARTICLES

Most Popular