Срещата между председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и ръководството на ПГ на “Обединени патриоти” завърши с решение да бъдат подкрепени промените в правилника на Народното събрание, които предвиждат при неоправдано отсъствие от три поредни заседания или общо пет за месеца народните представители да не получават заплати.  Промените са предизвикани от решението на БСП да бойкотира заседанията на парламента.

“Вие, ако не отидете на работа, ще получите ли заплати от вашите работодатели? Смятате ли, че тези, които не идват на работа, трябва да получават заплати? Смятаме, че трябва да бъдем солидарни с всички тези български граждани, които, когато не отидат и не упражнят правото си на работа, те нямат право да получават и съответното възнаграждение. Така че няма престация, която да е осъществена, няма да получаваш и заплата. Това е, което ще предприемем като действие, и смятаме, че това е справедливо и това е искрено и истинско пред българските избиратели”, коментира Цветанов.

Засега няма съгласие между ГЕРБ и “Обединени патриоти” дали да бъде подкрепено ветото на президента върху Изборния кодекс. На този етап само от ВМРО са обявили, че са склонни да подкрепят държавния глава.

Заместник-председателят на партията Искрен Веселинов даде да се разбере, че могат да направят отстъпки, но не и по отношение на преференциите:

“Търсим такова решение. За нас е важно да имаме гаранция, че преференциите ще останат в стария вид. Всичко останало може да се говори”.

Срещата се проведе в парламента и на нея присъстваха председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, двама от лидерите на патриотичната коалиция – Волен Сидеров и Валери Симеонов, както и зам.-председателят на ВМРО и на групата Искрен Веселинов.

 

 

 

Източник: bnr.bg