За пореден път Апостолов успя да окаже съдействие за две населени места, които се намират в общините Симитли и Кресна. ГЕРБ отдели средства от партийната си субсидия, които са дарени на църквата „Св. Георги Победоносец” в село Черниче, общ. Симитли, и „Св. Атанасий” в Горна Брезница, общ. Кресна.

Парите са необходими за изографисване в Черниче и за закупуването на икони в Горна Брезница. Добрата новина, че ГЕРБ са откликнали на апела му, съобщи самият Стефан Апостолов в профила си във фейсбук. Там той написа следното:

„Отново имам повод да бъда радостен, защото ГЕРБ откликна на моята молба за съдействие във връзка с две от църквите, които се намират в общините Симитли и Кресна, като отдели от субсидията си за тях. След проведени срещи между мен и свещеници от храмовете „Св. Георги Победоносец” в село Черниче, общ. Симитли, и „Св. Атанасий” в Горна Брезница, общ. Кресна, стана ясно, че двете църкви имат нужда от финансова помощ. С отпуснатите средства в Черниче ще се изографиса църквата, а в Горна Брезница да се закупят икони”, допълва Апостолов. „Аз също съм поел ангажимент да отделя лични средства, които да даря на двете черкви, защото християнството ни учи точно на това – да бъдем смирени и да помагаме на ближните си”, прибавя народният ни представител.