Героят за “Рилецо” DJ Шелтън: Искахме да започнем новата година с успех и се радвам, че го постигнахме, чувствам се много добре в Самоков

 

06-14-02-vasil1-dj-shelton

Героят за “Рилски спортист” при победата над “Ямбол” със 102:90 – Ди Джей Шелтън, логично бе избран за играч на 13-ия кръг в Националната баскетболна лига. Причината – КПД-то от 33 пункта на американеца, който направи шеметен дебют за отбора в българското първенство. Шелтън постигна срещу ямболии запомнящ се дабъл-дабъл от 33 точки и 12 борби, включително 7/7 успешни изстрела от линията за наказателни удари.

“Чувствам се много добре в Самоков. За тези няколко дни, откакто съм тук, се сработих, доколкото успях, с момчетата. Опитвам се да свикна бързо и мисля, че се получава. Срещу “Ямбол” се забавлявах на паркета. Развълнуван съм и очаквам следващите сблъсъци от сезона. Преди мача си казахме с момчетата, че трябва да дадем всичко от себе си. Искахме да започнем новата година с успех и се радвам, че го постигнахме. Благодаря на съотборниците ми, че ме намираха и ми подаваха топката. Нямаше да стигна до дабъл-дабъл, ако не бяха те”, бяха първите думи на Ди Джей след трансфера му в “Рилецо”.

Ако продължи да се раздава със синия екип, 208-сантиметровото тежко крило на самоковци със сигурност ще се превърне в любимец на публиката. Следващото предизвикателство пред Шелтън и компания е сблъсъкът със “Спартак” в Плевен. Срещата е в петък (13 януари) от 18,00 ч в зала “Балканстрой”.