Съдът гледа мярка за неотклонение „Задържане под стража“  на Васил Капланов

Четирима са задържани при няколко спецоперации, провеждани  на територията на Дупница и района днес. По информация от полицейски служители арестите не са свързани със изчезването на Янек Миланов, който е в неизвестност от 31 юли.

Градът е под полицейска блокада. На всички входно-изходни артерии са разположени екипи на жандармерията – в операцията са включени над 300 жандармеристи, полицаи и представители на държавни институции.  На място пристигнаха главният прокурор Иван Гешев и директорът на Главна дирекция „Национална полиция“  Николай Хаджиев. Двамата посетиха града във връзка с провеждаща се специализирана полицейска операция по издирването на Янек Миланов. Проверява се ж к “Бистрица”, където живеят изчезналият мъж и Васил Капланов. Блокирано е и село Крайници, където над 50 полицаи и жандармеристи с кучета претърсват ожъната нива край село Крайници, по пътя близо Дупница. Направен е обиск на бившата кланница край парк „Рила”, където Капланов има подвижна бензиностанция.

Успоредно вървят и операции, свързани и с противодействие на престъпността.

„В момента това, което са планирали колегите, заедно с наблюдаващите прокурори, е претърсване на 120 кв. км с оглед издирване на изчезналото лице. Претърсват се и много обекти и помещения“, съобщи пред журналисти главният прокурор.

На въпрос на репортери за задържания В. К., Иван Гешев обясни, че лицето е задържано по друго досъдебно производство за 72 часа.

„Ще направим всичко възможно да не се връщат мутренските времена. И ако някой си мисли, че сме в началото на 90-те години, ще разбере по трудния начин, че не сме“, категоричен бе Иван Гешев.

Междувременно стана ясно, че днес в 14 часа Районият съд в Дупница ще разгледа делото по внесеното искане от Районната прокуратура за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“  по отношение на Васил Капланов.

„В. К. е привлечен като обвиняем за държане на голямо количество боеприпаси за огнестрелни оръжия- 115 бр. патрони калибър 9х19мм, без да има за това надлежно разрешение – престъпление по чл. 339, ал.2, вр. ал.1, пр. 2- ро от НК, съобщиха от пресцентъра на съда.

 

2 КОМЕНТАРИ

  1. Предлагам доброволци против мафията и ловджии да се включат в търсенето в ариана на Крайници.

Comments are closed.