Гимназия „Христо Ботев” в Долна баня обяви прием в три специалности след осми клас

 

По 13 ученици ще се обучават в производството на дрехи и мебели, 26 са местата за техник-лесовъд

 

С обучение в тънкостите на производството на облекла и мебели и разкриване тайните на лесовъдите Професионалната гимназия “Христо Ботев” в град Долна баня привлича осмокласниците. Гимназията е обявила прием за новата учебна година за трите професии – оператор в производството на облекло със специалност „Производство на облекло от текстил”, оператор в дървообработването със специалност „Производство на мебели” и техник-лесовъд със специалност „Горско стопанство и дърводобив”.

По първата и втората специалност ще бъдат приети по 13 ученици, а в третата общо 26 ученици. Ще има отново три класирания на записалите се за обучение ученици от рилския град и селищата от района, като първото е на 3 юли, второто – на 11 юли и третото на 19 юли.

Училището осигурява на своите възпитаници съвременно и перспективно обучение в съвременна база, уютни класни стаи, компютърен кабинет, добре оборудвани учебни работилници, нова фитнес зала и провеждане на различни извънкласни дейности по интереси на учениците.