Главоболие, дехидратация… Как ни вредят климатиците?

 

Как се топлите или разхлаждате през зимата и лятото, у дома или на работното място? В наши дни, почти няма помещение, което да не е климатизирано. Технологичното решение само за няколко минути успява да охлади или затопли до желаната температура помещението, в което се намираме.

Усещаме комфорт, но…. не за дълго. Колкото и да са удобни за ползване, климатиците крият сериозни рискове за здравето ни. Вижте някои от тях.

Дехидратация

Знаете ли, че нивата на обезводняване са по-високи в помещенията, които са климатизирани? Обикновено това се случва, когато влажността в помещението намалява и същевременно не сме достатъчно хидратирани. Също така, този вид дехидратация на тялото се наблюдава, когато и температурата е твърде ниска, усещаме повече хлад и занижено желание за напитки.

Главоболие от лошото качество на въздуха в помещенията

Друг страничен ефект от климатиците е появата на главоболие. Много е важно, те да се почистват редовно, но също така помещенията да се проветряват често и добре. Застояването на въздуха е една от най-честите причини за появата на главоболие, мигрена, но не забравяйте, че дехидратирането също подсказва за себе си, чрез проявата на тези неразположения.