Monday, July 15, 2024
HomeНовиниБългарияГлавчев: Депутатите да се конституират, за да се състави ново редовно правителство

Главчев: Депутатите да се конституират, за да се състави ново редовно правителство

На хората им омръзна от тази изборна прогресия, тя се превърна в агресия и разултатите го показват, каза служебният премиер

Обръщам се с призив към новите народни представители в 50-ото Народно събрание: Дано по-бързо да се конституират, за да се състави ново редовно правителство. Защото на хората им омръзна от тази изборна прогресия, защото хората се умориха и тя се превърна в агресия, резултатите го показват. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев преди днешното заседание на Министерския съвет.

Според него служебното правителство е изпълнило основната си задача по Конституция – провеждането на честни и прозрачни избори.

По думите му министерствата на вътрешните и външните работи са се справили много добре с организацията с изборите.

Главчев допълни, че МВР е следяло какво се случва и по време на кампанията, и в деня на вота, като е водило борба срещу купуването и продаването на гласове.

“16 000 служители на МВР са следили деня на вота. МВнР също добре се справи при толкова много секции в чужбина. Благодаря и на администрацията на Министерския съвет, която работи успоредно с Централната избирателна комисия”, каза още Димитър Главчев./БНТ

RELATED ARTICLES

Most Popular