Глад за хирурзи и анестезиолози в разложката болница, шефът д-р Божидар Велев: Без пари никой не иска да работи

Анестезиологът д-р Сашо Караджов отново започва работа в МБАЛ-Разлог

????????????????????????????????????
Д-р  Божидар Велев

Многопрофилната болница за активно лечение в Разлог остана без лекари, след като доста специалисти напуснаха системата. Шефът на болничното заведение д-р Божидар Велев усилено търси двама хирурзи и двама анестезиолози.

„Без пари никой не иска да работи. Няма заплащане, възнагражденията са много ниски. Средната заплата на медиците е 800 лв. Сега на учителите увеличават заплатите, а за лекарите не мислят, а тяхната работа е много отговорна”, коментира д-р Божидар Велев.

30-06-01-saho-karadjov1
Д-р Сашо Караджов

Той търси да назначи и инфекционист, тъй като сега там работи само един специалист в тази област – д-р Георгиева.

В болницата в Разлог започва работа отново специалистът по анестезиология и реанимация д-р Сашо Караджов, който е работил на трудов договор и в МБАЛ-Благоевград и в Пазарджик.

В Бюрото по труда в Благоевград също е обявена свободна позиция за лекар, спешна медицина. Освен това има обявени 7 места за специалисти с висше образование. Търсят се и лаборант в производство на вино с висше образование и опит, оператор, климатични инсталации, счетоводител и хореограф, съвременни танцови стилове с висше образование, както и репортери, журналист в телевизия, по схема «Ново работно място».

164 места са обявени за специалисти за кандидати със средно и по-ниско образование. Шивач на кожа, електротехник, механик, сервитьори, администратори в хотел, шофьор разносна търговия, продавач-консултант в магазин за козметика, камериерки, бармани, пиколо, водопроводчик, дистрибутор на сладкарски изделия, шивачи и други.

В Разлог освен четиримата лекари с висше образование се търсят и оперативен счетоводител, учител по български език, системен администратор, управител на ресторант, ръководител отдел в хотел, организатор маркетинг и интересно касиер също с висше образование.