Година извън футбола и глоба от 1500 лева за треньора, който наби съдия на мача между „Кариана“ и „Струмска слава“

Забрана за изпълнение на треньорските си функции за срок от една година и глоба от 1500 лева получи треньорът на втородивизионния “Кариана” (Ерден) Атанас Джамбазки.

В събота, след края на драматично загубения мач на неговия от тим с 1:2 от “Струмска слава” (Радомир) с гол в последната минута, Джамбазки нахлу на терена, недоволен от съдийството. Той се запъти заплашително към главния рефер Ивайло Ненков. В този момент страничният съдия Асен Крумов се притече на помощ на колегата си, но отнесе няколко удара от Джамбазки.

С изявите си треньорът се прочу, след като кадрите обиколиха повечето водещи световни медии.

За удар на длъжностно лице, на основание чл.25 и във връзка с чл.34, ал.1, т. 4 от ДП (2018-2019) ДК наказва Атанас Джамбазки – ст.треньор на ФК “Кариана“ гр. Ерден със забрана за изпълняване на функции като треньор за 1 (една) година и с глоба в размер на 1500 лева.

За оспорване на съдийско решение, на основание чл. 34, ал.1, т.3 от ДП (2018/2019) – ДК пъкк наказва роденият в Дупница ст.треньор на ПФК „Монтана“ Ферарио Спасов – със забрана за изпълняване на функции като треньор за 1 среща и с глоба в размер на 250 лева.