Голова фиеста в Първомай, Светкавица вкара пет на Огражден 1955

Много силен мач изиграха футболистите на Светкавица (Митиново) в мач от 18 кръг за първенството на АОГ Благоевград Струма срещу отбора на Огражден 1955 като гости. В 12-та минута опитният Десислав Трайков видя излезлия напред вратар на домакините и го прехвърли в стил Меси за 0:1. Последваха много силни минути на футболистите на домакините, които на четири пъти не успяха да отбележат гол благодарение на отличната игра на вратаря Кирил Джигурски.

Второто полувреме започна отново с домакински натиск. Това обаче трая около 10-тина минути. Постепенно се разиграха Владимир Кабранов, Живко Иванов, Велик Опренов, Марио Тупаров, Десислав Трайков. Мартин Тупаров, Петър Илиев и Николай Тупаров заиграха много технично и насочваха топките към колегите си там, където трябва. Петър Илиев, Ангел Гацев и Николай Тупаров имаха задачата да захранват с удобни топки Владимир Кабранов, който на три пъти отбеляза красиви попадения и резултатът набъбна на 0:4. Петият гол в мрежата на домакините стана след като Николай Тупаров открадна топката в половината на домакините, насочи я към Ангел Гацев, който се озова в очи срещу вратаря на първомайци и резултатът стана 0:5.

„Пореден отличен мач бе ръководен от главния съдия Любо Танев. Това момче има голямо бъдеще и няма да бъда изненадан ако започне да ръководи срещи в по-горните групи на българското първенство”, сподели Десислав Трайков от отбора на Светкавица.

Ташко СУЛЬОТОВ