Гордеем се! Дупнишки тенисистки – вицешампионки на България

Най-малките състезатели на СКТМ „Марек-Дигеста“ град Дупница взеха участие в Държавното Отборно и индивидуално първенство за момчета и момичета до 11 години, което се проведе през уикенда в Момчилград. В отборното първенство, момичетата в състав Виктория Иванова, Гергана Ушатова и Антония Димитрова, достигнаха до вицешампионската титла на България.

По регламент участват само най-добрите 8 отбора, спрямо представянето в индивидуалното първенство. Дупничанки успяха да запишат три победи и допуснаха загуба на финала от „Комфорт“ Варна.

В индивидуалното, Виктория стана първа в групата си, записа две победи в основната схема и успя да достигне до 1/4 финал, където допусна загуба от Белослава Балканска („Комфорт“ Варна) и завърши на 6-то място в крайното класиране. Гергана излезе първа от своята предварителната група, записа победа в първият кръг от основната схема и загуби на 1/8 финал от съотборничката си Виктория.

При момчетата участие взеха 8-годишните състезатели Кристиян Василев, Николай Иванов и Константин Бегов. Кристиян завърши на първо място в групата си, след 4 категорични победи, успя да запише победа и в първият кръг от основната схема и загуби от Красен Савов (“Тетрон” Плевен), който по-късно стана вицешампион на турнира. В крайното класиране завърши на 10-то място.

Общо над 130 момчета и момичета от цялата страна взеха участие в Държавното първенство.

„Изключително доволни и щастливи сме от представянето на всички деца. Това са техните първи стъпки на държавни първенства и вярваме, че големи успехи тепърва предстоят за тях“, заявиха от ръководството на клуба.