Най-известният представител на санданската школа – Любомир Епитропов не успя да стигне финала на 200 м бруст по време на световното първенство по плуване, което се провежда в столицата на Унгария – Будапеща.

Българинът постигна време от 2:11.01 минути, което му отреди 13-а позиция в полуфиналните серии. Това не бе достатъчно за място на финала (осемте най-добри плувци влизат в него).

Припомняме, че 23-годишният Епитропов е национален рекордьор в дисциплината у нас. Ако бе постигнал своето най-добро време – рекордните за България 2:09.68 минути, той щеше да е осми и да влезе в битката за разпределение на медалите.

Страната ни нямаше друг плувец на полуфинали на световното в Унгария.

За финала се класираха Зак Стъблети-Кук, Антън Маки, Ю Ханагурума, Ерик Персон, Мати Матсън, Каспар Корбьо, Ник Финк и Мура.

За българина това бе последният старт на шампионата в унгарската столица. Освен 13-то място на 200 метра бруст той завърши 21-ви на 100 метра бруст, а на 50 метра бруст беше дисквалифициран.

Любомир Епитропов е роден през 1999 г. във Велико Търново. Състезава се за клуб Вихрен (Сандански) с треньор Николай Вакареев. Неговите най-големи успехи са:

25-о място на Световното първенство за мъже в Гуанджоу (Китай) през 2019 г. на 200 м. бруст
13-о място ва Европейското първенство за мъже в Будапеща (Унгария), 2021 г. на 200 м. бруст
15-о място ва Европейското първенство за мъже в Будапеща (Унгария), 2021 г. на смесена щафета 4х100 м.
Национален рекордьор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here