Гордост! Петър Мицин спечели четвърта европейска титла в плуването в рамките на месец

Спортист №1 на Сандански: Много съм щастлив

Спортист №1 на Сандански Петър Мицин стана европейски шампион по плуване на 400 метра свободен стил. Той триумфира на шампионата на Европа до 23 години в Дъблин, Ирландия.

Мицин все още не е навършил 18 години, като за него това е четвърто европейско злато в рамките на малко повече от месец.

“Мисля, че направих наистина добро плуване. Не очаквах да съм толкова бърз, защото в предишните дни не се чувствах толкова добре. Много съм щастлив, че съм първи на Европейското първенство до 23 години”, коментира 17-годишният Мицин пред организаторите след състезанието.

Припомняме, бе през юли българският плувец спечели титлите на първенството за юноши в Белград на 200 м свободен стил, на 400 метра и на 800 м. В средната дистанция Мицин записа и световен рекорд за юноши.

В Дъблин българинът беше най-млад сред финалистите. Той завърши за 3:46.16 минути, като изпревари с близо секунда и половина ирландеца Даниъл Уайфен, който спечели сребърния медал с време 3:47.57 минути.

Младият плувец бе избран за Спортист на годината в Сандански. Той е състезател  на местния ПК “Вихрен”, а негов наставник е емблематичният треньор от града Николай Вакареев. Поредната шампионска титла за Петър Мицин се превърна в празник на санданчани.