„Граничар” вкара 4 на „Подгорец”, футболист пристигна за мача 15 минути след началото 

Дон Витоне: Имаше тишина в съблекалнята

При изключително голям интерес премина мачът от 14-ия кръг за първенството на областна група „Струма-2” между отборите на „Граничар” (Кулата) и „Подгорец” (Коларово). Отборът на гостите е единият от кандидатите за атакуване на първото място през настоящото първенство. Заради тази цел бе привлечен известният футболист, ексмладежки национал – Владимир Кабранов, който игра в различни клубове в професионалния футбол. За жалост една птичка пролет не прави. Футболът е колективна игра и това се видя най-добре на стадиона в Кулата, където четата на Витко Андонов-Дон Витоне надмина себе си и показа, че има потенциал само при спокойствие в съблекалнята и пълно раздаване.

Срещата започна с 20 минутно закъснение по вина на гостуващия тим. На всичко отгоре те започнаха двубоя с 10 души, а след 15-ата минута дойде и 11-ият футболист. Във 2-рата минута Йоско Ангушев от домакините бе изведен от средата на терена, той видя свободния Мартин Владимиров, който се вряза между двойката централни защитници на „Подгорец” и от движение изпрати топката в левия ъгъл за 1:0. В 9-ата минута авторитетният футболист Владимир Кабранов при меле пред вратата на домакините успя да промуши кълбото в мрежата зад вратаря на домакините за 1:1 и върна отбора в играта. Това не се понрави на отбора на „Граничар” и те притиснаха противника в собствената му половина. В 20-ата минута Йосиф Ангушев от фаул от около 30 метра с топовен изстрел извиси кълбото над изградената стена на гостите и то се спря в горния ляв ъгъл зад вратаря им за 2:1. Пропуските на Велко Милушев на два пъти, изскачайки очи в очи срещу вратаря на гостите, бяха причина двата отбора да се оттеглят на почивка при този резултат.

През второто полувреме отново по-добрият отбор на терена бе този на „Граничар”. Първия пропуск за домакините направи Велко Милушев, който след центриране отдясно на Иван Манолев се засуети и вместо да стреля, допусна защитник на гостите да му се изпречи и учудващо изпрати топката високо в аут. В 63-тата минута Иван Таушанов центрира топката към Йосиф Ангушев и най-добрият на терена футболист на „Граничар” тръгна фронтално към противниковата вратар, преодоля двама от изпречилите му се футболисти и от движение изпрати кълбото в мрежата за 3:1. Последният гол в срещата бе дело на Борислав Башлиев, който получи удобна топка от Иван Мадолев, тръгна на скорост към наказателното поле на гостите и от 7-8 метра оплете кълбото за 4:1.

Този мач бе ръководен отлично от известния арбитър Георги Стоянов, асистиран от Божидар Василев и Христо Войнов. Делегат на двубоя бе легендарният футболист на „Пирин” Кирил Стойков.

След мача наставникът на „Граничар” (Кулата) Витко Андонов-Дон Витоне не бе на себе си от радост и сподели: „Това беше най-силният ни мач в това първенство. Имаше тишина в съблекалнята. Голяма воля и желание за победа от страна на нашите момчета. Винаги съм казвал, че срещу силните играем силно, и този път бе така. Победихме не кой да е, а единия от традиционно силните отбори, нееднократно първенци в областна група „Струма-2” – „Подгорец” (Коларово). През втората част играхме по-спокойно, по-мотивирани, по-силно и с по-точен мерник. Това, което постигнахме, е плод на колективната игра, за което поздравявам моите възпитаници. Ако продължаваме да играем по този начин, не виждам как можем да загубим до края на първенството. В събота ще гостуваме в Митиново на местния „Светкавица”.

Играещият треньор на „Подгорец” (Коларово) Стоян Гогушев бе много разочарован и сподели: „Много слаба игра. Липсваха ни основни състезатели в мача, които според мен не искат да играят. Жалко за усилията на хората, които ни издържат. Не съм в състояние повече да говоря. До няколко дни ще реша какво да правя”.

Ташко СУЛЬОТОВ