Wednesday, July 24, 2024
HomeНовиниСвятДалай Лама се извини, след като целуна дете и го помоли да...

Далай Лама се извини, след като целуна дете и го помоли да „смуче“ езика му (видео)

Публична изява на Далай Лама скандализира социалните мрежи, предаде АФП. На вече набралото огромна популярност видео се вижда как 87-годишният Далай Лама целува момче, което се навежда, за да му отдаде почит. След това будисткият монах изплезва езика си и моли детето да го смуче. “Можеш ли да ми смучеш езика?”, се чува как той пита момчето във видеото.

Видеото е от събитие в МакЛеод Гандж, предградие на град Дхарамсала в Северна Индия, на 28 февруари.

Изплезеният език може да бъде форма на поздрав в Тибет.

“Негово Светейшество желае да се извини на момчето и неговото семейство, както и на многобройните си приятели по света, за болката, която думите му може да са причинили”, се казва в изявление, публикувано в потвърдения му акаунт в Туитър.

“Негово Светейшество често дразни хората, с които се среща, по невинен и закачлив начин, дори на публични места и пред камерите”, се добавя в него. “Той съжалява за инцидента.”

Потребителите в социалните мрежи заклеймиха видеото, наричайки го “отвратително” и “абсолютно неприемливо”, след като то започна да се разпространява масово.

Монахът предизвиква критики не за пръв път, след като през 2019 г. се извини за думите си, че ако неговият наследник е жена, тя трябва да бъде “привлекателна”./БГНЕС

https://www.youtube.com/watch?time_continue=23&v=mBBtnrHipSc&embeds_euri=https%3A%2F%2Fdariknews.bg%2Fnovini%2Fsviat%2Fdalaj-lama-se-izvini-sled-kato-celuna-dete-i-go-pomoli-da-smuche-ezika-mu-2344194&embeds_origin=https%3A%2F%2Fdariknews.bg&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title

RELATED ARTICLES

Most Popular