Две възрастови групи от ОХК Беласица премериха сили за първенството на зона Витоша

 

В зала „Арена Петрич“ се играха срещите от третия турнир по хандбал за зона Витоша за младежи до 19. В него взеха участие отборите на Пирин 64 (Гоце Делчев), Интер (Благоевград) и ОХК Беласица.

В първата среща отборът на Интерпобеди Пирин 64 с 32:24, на полувремето 17:10.

Във втория мач премериха сили отборите на ОХК Беласица и Пирин 64. Мачът бе изпълнен с много интересни моменти, играеше се гол за гол и накрая победата се усмихна на домакините при резултат 25:24, на полувремето гостите водеха с 11:10.

В третия мач отборът на Интер победи ОХК Беласица с 40:26, на полувремето резултатът бе 22:16.

„Младежкият ни отбор до 19-годишна възраст не се намира в най-добрата си форма, защото имаме няколко контузени основни хандбалисти в различен период от време. При отсъствието на основни състезатели се губи ритъма и облика на отбора, което се отразява на крайния резултат в срещите”, сподели треньорът  Красимир Мелков.

В зала „Арена Неврокоп“ се игра вторият турнир от зона Витоша за 12-годишни момчета. Вместо две, само една среща изиграха петричките хандбалисти, водени от треньора си Васил Ангелов. Отборът на ЦСКА по неизвестни причини не се яви и срещу ОХК Беласица, и срещу Пирин 64 (Гоце Делчев). При това положение треньорите на двата отбора решиха да направят контролен мач с цел да запълнят създалата се празнота и да задоволят зрителите, дошли да наблюдават срещата в залата. В единствения си игран мач отборът на Спортист (Кремиковци) победи колегите си от ОХК Беласица (Петрич). „Младите хандбалисти на отбора на Спортист играят от три години заедно, а ние образувахме тази възрастова група преди 5 месеца и няма как на този етап да бъдем равностойни на останалите отбори. Независимо от краткото време за тренировки, колегите от другите клубове дават добра оценка на нашия отбор и смятам, че вървим в правилна посока”, сподели треньорът Васил Ангелов.

 

Ташко СУЛЬОТОВ