Двойно убийство в строителна фирма, предполага се, че е заради неуредени сметки

Заподозреният предприемач застрелял със законен пистолет инвеститори

Неуредени финансови отношения между инвеститори и фирма – подизпълнител на строеж на жилищна сграда, е основната версия на разследващите за двойното убийство, извършено в четвъртък в столичния кв. “Витоша”.

Сигнал за престъплението бе подаден около 10.23 часа, а малко след това полицията задържа 57-годишния Драгомир Драгомиров, строителен предприемач, чиято фирма работи на обекта, обясниха от прокуратурата и МВР.

Той е заподозрян, че е убил със законно притежавания си пистолет мъж и жена, представители на фирмата инвеститор. При пристигането на полицията на местопрестъплението двамата вече били мъртви, а тежко ранен бил млад мъж, който е син на убитата жена, уточни главният секретар на МВР Младен Маринов.

Новоназначеният директор на СДВР Ивайло Иванов потвърди, че една от версиите в разследването е, че инвеститорите са дължали пари на фирмата на Драгомиров. Той е работил и друг път с жертвите, като засега разследващите нямат данни дали между тях е имало стар конфликт.

По думите на Маринов неуредените сметки, които най-вероятно са станали причина за тежкото престъпление, са за над 100 000 лева.

Главният секретар на МВР коментира още, че по всичко личи, че двойното убийство не е подготвено предварително, а е извършено спонтанно от Драгомиров. Той е бил арестуван в колата си близо до местопрестъплението. Преки очевидци на стрелбата няма, но полицаите все пак намерили свидетели, които са разпитани.

Маринов разказа още, че арестуваният Драгомиров имал среща с жертвите и в сряда, на която отново били обсъждани финансовите им отношения. Той предположи, че нещата са ескалирали неконтролируемо в четвъртък, за да се стигне до фаталния край.

Заподозреният е неосъждан и няма предишни криминални регистрации в МВР. Разрешителното си за оръжие получил като физическо лице и засега разследващите не разполагат с данни да е бивш служител на военното министерство, каквато информация се появи в някои медии.

Градският прокурор на София Емилия Русинова уточни, че Драгомиров в най-скоро време ще бъде изправен пред съда, за да бъде разгледано искането на разследващите за постоянното му задържане в следствения арест.