Депутатът Борис Ячев от Петрич изплаща кредит от 26 000 евро, Кр. Каракачанов декларира участие в 2 фондации

91-02-02-boria-qchevГоляма част от министрите и депутатите живеят на кредит и изплащат лизинги, става ясно от декларациите им за конфликт на интереси, които са попълнени след формирането на 44-тото НС и бяха публикувани на сайта на парламента, пише „Монитор“.

Патриотът Борис Ячев от Петрич има кредит в размер на около 26 000 евро. Спортният министър Красен Кралев е декларирал, че има три кредитни карти с лимит около 20 000 лева всяка и един ипотечен заем за близо половин милион лева. Неговата колежка Теменужка Петкова, която оглавява енергийното ведомство, пък има лизинг за малко над 27 000 лева и кредитна карта с лимит до 10 бона. Вицепремиерът Томислав Дончев също има лизинг за около 23 000 лева, като той изрично е записал, че става дума за покупка на автомобил. Депутатката от ГЕРБ Ивелина Василева, която в предишния кабинет бе екоминистър, има 1000 броя акции в родна банка, както и остатък от ипотечен кредит от над 26 000 евро.

91-02-02-karakachanov

Двамата вицепремиери от „Обединени патриоти“ Валери Симеонов и Красимир Каракачанов също са декларирали прилежно участията си във фирми и фондации. Така например Симеонов е обявил, че притежава телевизия СКАТ и още седем свързани с нея фирми. Каракачанов пък участва в две фондации.

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки на свой ред е декларирал участие в две партии, една фондация и четири сдружения. Както и че поръчител на 8 кредита и солидарен длъжник на още 11, като най-големият заем е за 23 млн. лева. Марешки е посочил и частен интерес към 133 лица и фирми.