Десислава Александрова: Благодарение на ГЕРБ учителите получиха достойно възнаграждение, а материално-техническата база в училищата бе подобрена

Не бъдете безразлични към бъдещето си – излезте и гласувайте на 2 април с номер 2, призова кандидатът за народен представител от ГЕРБ – СДС Десислава Александрова. Като свои приоритети тя посочи: осигуряването надостъп до качественото образование и развитието и облагородяването на малките населени места.

Десислава Александрова е един от младите хора в листата на Коалиция ГЕРБ-СДС за област Кюстендил. Тя е от община Бобов дол, на 30 г., семейна,с едно дете. Работи като учител в родния си град. В професионалния сипът има опит и като счетоводител. Била е общински съветник в ОбС – Бобовдол. Деси е с преференция номер 6.

  • Вие сте един от младите хора в листата на ГЕРБ – СДС в област Кюстендил. Какво кара един млад човек да иска да се занимава с политика?

– Винаги съм смятала, че всеки човек трябва да се интересува от това,което се случва в страната, независимо на каква възраст е. Искам да бъдаполезна за държавата си, за общината и родното ми място. Благодарение наактивното ми участие в политиката срещнах изключително стойностни идобри хора, невероятни експерти, от които мога само да уча. ГЕРБ е еднаот малкото партии, която наистина подкрепя и дава път на младите хора.Не само на думи – младите хора в ГЕРБ са заемали ключови позиции навсички управленски нива: има ли сме най-младия народен представител,най-младия евродепут, заместник-министри, кметове на общини, на по-малкикметства, общински съветници. Аз самата на 23 г. станах най-младият общински съветник в ОбС – Бобов дол.

 

  • Посветили сте се на една достойна професия – учителската. Защо яизбрахте? Оценява ли се направено от ГЕРБ в този сектор? Именно притретия кабинет на Борисов основен приоритет бе образованието иподобряване условията на труд на учителите.
  • Това не е просто работа, а призвание. Винаги съм искала да сезанимавам с нещо, с което да съм полезна за обществото. Предполагам, ченяма учител, който да е недоволен от управлението на ГЕРБ.Правителството на Борисов не само повиши драстично заплатите в секторобразование, но отпусна и много средства за подобряване наматериално-техническите бази на училищата. Изградиха се нови училище,други бяха напълно ремонтирани.

  • В професионалния си път сте работили и като финансист/счетоводител.От този ваш опит как виждате финансово и икономическа състояние надържавата?
  • От финансовото министерство предупреждават, че има опасност дадостигнем дефицит от 7%. Трябва да се предприеме пакет от мерки, за даможе дупката в хазната да бъде намалена до 3%. Не се ли направи редовноправителство, което да осъществява контрол над финансите и да поемесвоята отговорност, това ще бъде изключително трудно. Да не забравяме,че заради лошата финансова политика и високата инфлация, България нямада влезе в еврозоната от 1 януари 2024 г.
  • Факт е, че много млади са обезверени и не желаят да гласуват. С каквидуми бихте се обърнали към тях, за да ги убедите?
  • От нас зависи в каква държава искаме да живеем след 2 април. Нашатаотговорност е да излезем и да гласуваме. Трябва да разберем, че ние смефакторът, който определя кой да управлява България. Не може да бъдембезразлични към бъдещето си!

Купуването и продаването на гласове са престъпления!