Футболистът от Кресна с емоционален пост след победата в Скопие

Капитанът на националния отбор Кирил Десподов изрази радостта си от успеха на България над Северна Македония с негово попадение. Крилото на Лудогорец написа в социалните мрежи, че победите за родината са най-специални.
“Битките за родината винаги са най-важни, да бележиш за България винаги е най-специално, да печелиш за България е най-сладко”, написа Десподов.

Припомняме, българският национален отбор по футбол победи Северна Македония с 1:0 като гост в нервен мач, изпълнен с груби и грозни сцени, предизвикани от домакините. След червен картон в 14-та минута македонците играха с човек по-малко.
Единственото попадение отбеляза Кирил Десподов в 50-та минута. Любопитното е, че голмайсторът е от Кресна в Пиринска Македония. Срещата на стадиона в Скопие се игра при скандално поведение на запалянковците. Те заглушиха с освирквания българския национален химн и след това скандираха срещу българските играчи.
С победата българите се класираха на второ място в четвърта група „С“ от Лигата на нациите. „Не искам да коментирам, но още като чух освиркванията на българския химн аз вече знаех, че ние ще сме победители. Всички се раздадоха на 100 процента, за мен е чест да бъда капитан на националния отбор и ще се раздавам винаги. Получи се хубав мач, с много положения, можехме да го решим още преди края. В моята ситуацията трябваше да стрелям. 1:0, но победа и 3 точки. Рано е да се правят изводи, но промяната се вижда. Излизаме да пресираме. Да не вдигаме много глави сега. Всички вие трябва да разберете, че ни е нужно време. Това трябва да е поведението на отбора на терена”, бе коментарът след срещата на К.Десподов.

МВнР на Северна Македония реагира публично на враждебното и подигравателно отношение на феновете на националния си отбор по време на мача с България от Лигата на нациите, които освиркаха химна на страната ни. В своя позиция македонското ведомство пише: “МВнР осъжда вчерашния израз на езика на омразата, който можеше да се наблюдава по време на футболния мач между представители на Северна Македония и България. Спортните събития представляват най-високият израз на принципите на справедливо съгласие, взаимно уважение и съперничество в спортното майсторство. Злоупотребата с тези събития за разпространение на омраза и нетърпимост представлява основно противоречие на основната им идея. Северна Македония и България в бъдеще ще продължат активно да работят за напредването на взаимните отношения като съюзници на НАТО, бъдещи партньори в Европейския съюз и преди всичко – добри съседи”.