Шейната на Дядо Коледа се озова на балкона на жилищен блок в Перник. Той призовадецата на кметство Изток за помощ. Те бяха въодушевени от появата му и с удоволствие му помогнаха да слезе при тях. Дядо Коледа награди децата с подаръци, защото са били много послушни и умни през тази година.

Кметът на кметство Изток инж. Десислава Стоянова, заедно с всички присъстващи, отброиха секундите до запалването на светлините на коледната елха. Празнична заря засия в небето.  Малки и големи се насладиха на тържествената програма по случай идните коледни и новогодишни празници. Празникът премина с изпълнение на народни песни и хора от децата от XI ОУ „Елин Пелин” и коледни стихчета на коледарчетата от ДГ 6 “Българче”, които  успяха да пресъздадат коледния дух.

„С пожелание за здраве, благоденствие, обич и топлина в сърцата и душите Ви! Нека всеки да почувства светлината, да усети красотата и магията на предстоящите празници! Пожелавам Ви уют в семействата, усмивки на лицата и доброта в сърцата! Нека всеки да успее да сбъдне мечтите си и през следващата година да вършим още по-добри дела!“, поздрави жителите на Изток и Мошино кметът инж. Десислава Стоянова.